måndag 24 september 2012

Höstlikt.

Det ser allt ut som höst nu..om inte annat så märks det på graderna.
Jag är en av dom där som faktiskt har hösten som favorit årstid, det hade jag redan som barn...vet inte varför..men vacker är den.
Höstkurserna rullar på och det blir något visst med höstkransar! Kastanjer,vildvin,nypon och äpplen oslagbar kombo..



Morgonsol från sovrumsbalkongen




















Och ljung, glöm inte bort ljungen det är en av mina favortit höstblommor så användbar o vacker.
I går var vi ute och plockade svamp tillsammans med Lisbeth Gustavsson, svampkonsulen och ett gäng andra svampälskare. Jag måste säga att vi fick bra kött på benen och tillsammans med förra teorikvällen så känner vi att vi är mogna att gå ut och plocka själva.






















Vi kom hem med trattkantareller,kantareller,karl-johan,björksoppar,blodsoppar och rutsoppar. MUMS!Ett av fynden...hemma i hästarnas hage ....visade att vi har äkta champinjoner...bara utaför dörren. Snacka om självhushållning!!!
Efter en massa härliga skogstimmar för både oss och vovve,bar det av till Båstad och hämtning av våran nya fina goa bagge. Vi har bestämt att vi ska satsa på finullsfår, vi har väg för o emot av o ann och slutligen har vi valt finullarna.





Lilla Jocke..som han heter...han får kanske ett smeknamn...står nu i karantän i 3 veckor. Efter det kommer Kjell och klipper tackorna ( o Gulliver) ..sedan är både lammen avvanda,baggen färdig i karantän , tackorna hunnit äta upp sig, vilat sina ljuver så då blir det ihopsläpp och förhoppningsvis lyckade betäckningar.Den jobbiga tiden med hönsen är över. Ihärdigt medicinerande och pysslande har gjort att dom blev friska allihop. SVA är djupt imponerade över vårat agerande dels vad gäller hur vi hanterat våra djur men också vad gäller vårat ansvarstagande om eventuell smitta...nu var det inte så men vi ville inte riskera något så därför tog vi kontakt med dom på en gång. Vi har haft fin
kotakt med dom tidigare när en av lammen fick tas bort och med deras guidening och angagemang vågar vi nu satsa lite större på våra får.
Min brorsdotter Clara sa: Magnus är en bonde och du en bondfru..för detta är faktiskt en bondgård....Ja det har det ju nästan blivit, o med grisarna och kossan så kan vi nog kalla det för bondgård..
Nu ska "självförsörjaren" göra päronmarmelad så det räcker för hela året....

Ha en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar