lördag 2 mars 2013

Mars månad.

Hoppets månad Mars är här. Fastän att det är minus på natten kommer vi upp i härliga 2 plusgrader som jämte kylan känns nästan jumma.Kronärtskockorna och basilikan är sådd och vilken dag som helst fyller vi bäddarna med gödsel.Härligt varmt gödsel som värmer upp bäddarna så att fröna kan gro och börja växa. I år toppar jag med lite såjord så att jag slipper momentet sålådor....till alla kunnigas förskräckelse.Jag vill att det ska vara enkelt ..och så som det växte förra våren o sommaren ( sålådorna stod i bäddarna) så kommer jag göra så igen :-))och då slippa omskolningen. Längtar efter alla dom små gröna knorrarna. Har fortfarande purjo o palsternacka kvar i bäddarna som ska börja användas så fort vi får upp dom.Spenaten som stått frusen kommer också väl tillpass. timjan har vi plockat hela vintern och nu löken har vi ett par enstaka kvar av.Alla djuren har vårkänslor och det första lammet bör komma i slutet på mars. Vaktlarna kläcks i slutet på nästa vecka och på måndag åker nya ägg i kläckaren så att vi har tillräckligt med höna och tupp till höstslakten.


Fnittra: gottlandskanin med ungar


Karins barn




Karin= Belgiskjätte : släppte knappt ut sina ungar,lite skygga och låg inpackade till max.Skillnaden i köttet återstår att se, tror nog att Gottlänningarna kommer att ha ett finare kött eftersom dom växer långsammare. 
Gottlandskaninerna: tidigare i allt...inte så inpackade av mamman,lämnar boet,äter själv och lugnare överlag


Hönsen har kommit i gång med äggläggningen, en underbarkänsla att gå ut och plocka dom goda goda äggen.




Grethe Kehler kommer varje torsdag och drillar mej i blommornas värld.Arrangemang,kransar och buketter,gravbinderi och teori...kan säga att på torsdagskvällar är jag inget livligt sällskap precis......

Önskar alla en fin lördag eftermiddag !










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar