måndag 17 januari 2011

Måndag och gräset syns..och vattnet

Hurra, nu syns marken  igen men med en klass 1 varning frå SMHI om höga vatten flöden. Stackars dom som bor i en sänka...

Täppeshusens skärgård
Dom varnar även om att det eventuellt ska frysa, då blir det skridskobana igen. Det nya året har bara visat sig från sin bästa sida, vi mår bra, djuren mår bra, med undantag av Ceasar som har varit hos veterinären och blivit röntgad, för han kräktes några gånger igår och man vill ju vara helt säker på att han inte stulit något som han ätit upp. Båda småkatterna har nämligen en förkärlek för att bära om kring på pinnar som i bland lossnar från veden, och vem vet om det slinker ner en o annan.. Det visade sig vara ett räk spröt som irriterat honom, ja som han stulit... I morse var jag ute och började forsla bort en del av all halmen vi lagt ut i hagarna. Två gånger om dagen i drygt två månader blir en hel del men man kan ju se det som gratis motion .Jag ska beställa bl.a kronärtskocks frön för dom ska sås nu så att man kan avnjuta dom läckra tistlarna till hösten. Härom dagen var en hund inne hos oss och tog en av hönsen och skadade en så svårt att vi fick avliva den. Att det var en hund finns det inga tvivel om, spåren var många och tydliga i snön. Nu har vi bara tre höns och en tupp kvar, men vi har börjat titta på fler sorter. Vi har bestämt att det ska få flytta in stor Brahma och Pärlhöns. Pärlhöns tuppen skriker något alldeles förfärligt vid fara och då hinner man kanske ut till eventuella marodörer och antingen fånga eller jaga bort den/dom. Båda hästarna tyckte att det var härligt att kunna springa på när vi var ute, dom hade fast mark under fötterna för första gången på länge. Vi har väl kunnat rida på ganska bra ändå. Med snösulor och 4 brodd i varje sko, blir det ganska bra förutsättningar för dom fyrbenta.
Hade nog varit bra med en båt
 Jag har börjat boka upp luffarslöjd och betongkurserna nu och det ska bli super roligt att få inviga nya betongverksta´n. Jag har till och med bokat in 8 st julkurser, så dom som vill vara med får passa på. I veckan ska vi sätta oss och planera för ett nytt öppet hus, som går av stapeln till våren och en massa andra roliga projekt. Detta gör jag i samarbete med  http://www.fotozon.se/ och http://www.simsalabimihoganas.se/    , jag är fylld av förväntan.

Ha en go kväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar