onsdag 20 juli 2011

Ägg på väg:))

Man skulle kunna skriva hur ofta som helst att "ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig" det blir bra tjatigt...
Äggen som låg i kläckmaskinen bidde det inget med. Maskinen stog på fel grader så jag hade kunnat springa och vänta till jul...Vår stackars sjuka höna klarade sig inte heller, fy vad tråkigt.Nu har vi iallafall lusat av alla dom andra och dom ska få sig ett nytt dopp till helgen för att (enligt vet.) vara på den säkra sidan.Nya hönshuset "Hönserian" är i stort sett klart och det ska bli så skönt att få släppa in dom där.
Jag hittade en annons på Alternativ om ägg till salu. En sort som heter Faverolle, en mycket seriös tjej som säljer dessa. Lånar hennes bild för att visa hur dom ser ut:) En ras som tydligen är mycket lugna och trevliga,duktiga på att lägga ägg och dessutom har ett alldeles utomordentligt fint kött. Förhoppningsvis får jag 40 st ägg med posten i morgon ( eller i över morgon) som ska ner i maskinen och äntligen ska få bli dunisar.


Här på gården har det saftats och syltats och rensats.Bondbönor,vinbär,hallon och krusbär ligger både i frysen och finns på burk.En del brödbak har det också hunnits med....givetvis varvat med kurser.Härliga människor som kommer både från när och fjärran, underbart!

I veckorna kommer Johanna och rider intensivt för att kunna flasha ordentligt när hon ska till Scottland på ridsemester, maken till begåvad människa!!!!!Hon rider som hon ridit i flera år!!men har bara ridit 5!!! st gånger. Ska fota rejält i morgon så ni får bildbevis. En jätte härlig sak i hela ridhistorien är att stället hon ska till ,arbetar uteslutande av Monty Roberts metoder, HURRA!!!!
På lördag har vi en fundering på att ställa oss och "torga" i Höganäs. Bättre marknadsföring finns ju inte så valet är ganska lätt:) Mellan 9-14 på kyrktorget. Det blir försäljning av fågelbad,bordsskivor och en massa annat mysigt till trädgården och hemmet!



I morgon blir det kastrering av fåret Gulliver och så ska Stora Bocken Bruce ( vet att det heter bagge på får)  få bli av med sina hornämnen som envisas med att växa in mot tinningarna på honom.
Min fina goa bagge, keligare får man leta efter han har en stooor plats i mitt hjärta!


Jaha då var det väl läggdags igen, undra om det är samma marodör som planterar ogräs i min odling som hetsar fram klockan hela tiden så man inte hinner det man ska.........

Ha en go natt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar