onsdag 15 maj 2013

Härliga Maj

Över en månad sedan sist, skulle verkligen behöva en "assistent"... Det har bundits buketter,gjorts arrangemang och gjutits betong o hypertufa.Alla betong alster är slutsålda så nu gjuter vi så fort vi får en stund över.Håller på att planera in trädgårds och hantverksdagar, får se vilka det blir:-)


Lamningarna är färdiga och efter allt pyssel fick vi tillbaka träckproven från fåren som var tipptopp vilket gjorde att dom gick ut på bete tidigare än väntat.Baggen har åkt i väg till sitt specialbete :-)Alla lammen är sålda och i Augusti/September hämtar vi hem 2 Oxford Down tackor.
Nu finns det vaktelägg till salu!!!
Vaktlarna älskar att bada i sin torv/spån mix.











Vaktlarna verkligen sprutar ur sig ägg och hönorna producerar även dom bra med ägg. Det har blivit sålt en del kycklingar och i skrivadets stund har det kläckts 15 Faveroller , fler hålslag på gång ( första pickade hålet i ägget) . All sådden är klar, trodde aldrig jag skulle hinna med tanke på att det varit så kallt...igår när jag kikade under väven så kommer allt så himla fint att det faktiskt är dags att sätta bågar redan, grönsakerna behöver ju ordentlig plats för att kunna växa sig stora och präktiga.
I fredags hämtade vi då äntligen våra efter längtade.Bokeslundsgårdens Labolina och Holstenshofs Ebbe.Lilla Labolina kommer från Johan Widing som sitter i avelsrådet för Landtsvinet och Ebbe från en gård en halvtimma därifrån.
Vatten och lera...nödvändigt för att en gris ska trivas.
Vi inväntar några papper till sedan kommer vi också kunna skriva genbanksintyg, häftigt!!
I helgen ska vi börja resa båghuset 44x10 meter, det pirrar i magen av förväntan...en helt trupp glada arbetsvilliga människor kommer lördag morgon och jag är överlycklig!! Här ska odlas:-))Tänk så mycket roligt som ska få ingå i kurserna!! Gulliga tomat experten Lena har dragit fram en hel horder tomat plantor som ska få flytta in i huset...jag har i min tur odlad en del till henne, det är så gott att kunna hjälpas åt!
På torsdag flyttar ett gäng Faveroller hem till Sylvia och hennes B&B, tänk vilka lyckliga kunder...ett fantastiskt boende urhärlig trädgård och tillgång till dom bästa äggen:-)

Typiska tama Faveroller..

Nu ska det förberedas för nya djur som hämtas hem i kväll.....vad det blir får ni se om ett tag.


Ha en underbar dag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar