fredag 31 maj 2013

Planterar och planerar.

Trädgården börjar få lite form. Jag har bestämt att trädgården ska vara vacker,ätlig och djurvänlig, det grävs och flyttas om vart annat.Det finns inget härligare att se än när hönsen går och sprätter i rabatterna, så därför kommer fokus att ligga på tåligt och vackert...och gärna ätbart.


Jag har ställt ut en massa stora krukor lite här och där i rabatterna där jag sått olika sorters bönor, det blir fint med lite höjd där jag ställt dom. Rosor blandat med bärbuskar är nästa steg. Det stora Kejsar trädet som vi fick i höstats har klarat sig och är fullt med blad. Stor lycka!!


Det växer i odlingslimporna och det ser ut som det kan bli en riktigt bra skörd i år också...dessutom kommer inte ett endaste litet potatisskal slängas, utan det kommer gå till våra Gullegrisar.


Ebbe och Labolina vill gärna fotograferas.

Ebbe,galten, är en riktigt pratsam herre. Han står och tjoar tills man går bort och kliar på honom.Lilla Labolina har också kommit på grejen med människans hand,när man kliar henne bakom öronen faller hon ner på sidan och blundar.Inte trodde man väl att grisar kunde vara så kontaktsökande:-))

För några veckor sedan hämtades det hem 10 st gässlingar, helt fantastiska djur , lugna tillgivna och väldigt kloka. Det sägs att man kan lära en gås att ringa i en klocka när dom vill ha mat, tror inte jag lär dom det...


Växer så det knakar!
Ny hemkomna..









Stora båghusets stomme är uppe och nu på lördag om inte det blir för mycket vind kommer vi att dra på plasten, tänk allt vi kommer att kunna odla i det tältet!!! Och på tal om tält så hade vi besök av Vikens Montessori skola här, temat var "Var kommer maten ifrån" . en regnig kall dag, som vi inledde i det uppvärmda armétältet, kom 14 barn med en uppsjö av funderingar och frågor,allt ifrån hur man faktiskt slaktar till om vi aldrig åt pizza...Det är så befriande med barn.

Vi skräddarsyr naturligtvis "Gårdsbesöket" så att det passar alla åldrar och vad man vill ha ut av dagen....finns även för vuxna,se under fliken "På gården kan ni..."

Kaninerna är parade igen och kläckaren är fylld med det sista hönskläcket för i år,ett gäng kycklingar/unghöns är sålda ti. Sedan ska det kläckas fram en drös vakltar, dom är jag också vansinnigt förtjust i...för att inte tala om äggen:-)

Här är dom två Oxford down tackorna som kommer i augusti....ojojoj vilka ullegullar...Födda och uppvuxna på Bårslövshed. Tysta,lugna och väldigt trevliga!!!



Pappa Dolph,ett kraftpaket!

Nu ska dom sista förberedelserna göras inför morgondagens båghusjobb och så blir det att gjuta lite betongbeställningar,på söndag är det hypertufakurs igen.

Ha en härlig dag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar