måndag 13 januari 2014

Tillskott.

Det nya året firades in sedvanligt. I soffan med god mat och passning av djuren. Ingen, inte ens Cookie ( den ena katten som brukar vara orolig) lyfte ett ögonbryn när fyrverkerierna brändes av . Hunden vaknade inte ens och övriga djur i stallet stod lugn och åt eller sov. Grisarna tyckte mest att det var underligt att vi kom på besök mitt i natten. 
Många tankar gav vi till dom stackarna som verkligen har ett helvete, bl.a dom vilda djuren. Tänk om folk kunde tänka till lite....

Vi åt grahamsvåfflor med kokt gåsägg och räkor,kaninburgare med jordärtskockspuré och havtornssorbet med björnbärs sirap.Extra stor njutning blir sådan mat när den kommer från gården.
Vi renoverar butiken paralellt som vi bygger ett nytt grishus, Labolina har inte brunstat om så hon är med stor sannolikhet dräktig.Läskigt/roligt/nervöst...
Under julhelgen hade jag en massa beställningar.Jätte roligt och lite betryggande när vi öppnar i februari igen.

Vi har varit och hämtat ett tyskt pekingankpar, lite nytt måste man väl få unna sig :-))



Lite "trångt och tryggt" har dom fått bo sedan dom kom hem i lördags. Får se om dom kan släppas ihop i början på veckan..man vill inte stressa dom i onödan.


Vi fick till det ganska trevligt i butiken trots slitet golv och provisoriska lösningar. Av detta finns inget kvar för renoveringen går för högtryck.Nytt golv,tak,fönster ,disk,frys och kyl ska in. Om inget oförutsett händer så ska det stå klart i mitten på februari.

Snart har vi också planerat in var dom olika fröerna ska få "bo" när dom blir äldre, just nu har vi 72 st fröpåsar som ska sås med det blir nog några till...

I dag kom kylan till Täppeshusen. Jag välkomnar den trots att det blir lite merarbete i form av att bära varmvatten till djuren. Ingen lera och det blir normal rytm i naturen..

Önskar er alla en fantastisk måndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar