onsdag 29 januari 2014

Vitt,vitt,vitt och lite fjädrar.

Nu har äntligen vaktlarna börjat att kläckas vi får se hur många det blir men det rör sig fint i många ägg så vi håller tummen att många orkar ut. Dom här äggen kommer från samma ställe vi köpte dom tyska ankorna i från och förhoppningsvis kommer dom att ligga på en vuxenvikt på  i alla fall 300 gr.

Älskar att bli kliad på magen..

Labolinas hus är klart ( sånär som på några detaljer) och hon älskar sitt hus. Att skilja dom åt var helt odramatiskt och jag som hade målat upp fasansfulla scener med lösa galna grisar både dag och natt. Detta bekräftar ännu en gång att en nära relation till sina djur  (oavsett äta eller sparas) underlättar för både dom och oss. Nu hoppas vi bara på dräktighet hos fru gris...veterinären kommer och kollar henne torsdag eller fredag.

Vackra Ebbe står lugnt och tittar på vad vi hittar på med hans fru,dom bor ju såklart sida vid sida..

Inte några av djuren är sådär jätte lyckliga i denna snön, förutom gässen och ankorna,( ja och så hunden förstås) dom verkar inte ha nånting emot något väder över huvud taget. Gässen patrullerar hela köksträdgården och baksidan så där kommer ingen obehörig in. Vi kommer nog inte ha ett endaste snigelägg kvar till våren för ankorna och gässen har praktiskt taget dammsugit ytorna,skarvar,veck o håligheter.







Jag har börjat att karda ullen från våra får så nästa steg blir att lära sig att spinna. Kanske kanske kan jag då äntligen lära mej att sticka något nyttigt som vantar eller strumpor!!




Snön kallar, greppa spaden och sopkvasten o börja röj..för femtioelfte gången denna dag!

Ha en fantastisk onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar