måndag 11 augusti 2014

1 november.


1 november öppnar vi Gårdsbutiken !

Jodå minsann, nu har vi äntligen satt ett datum då vi öppnar Gårdsbutiken. Som vi längtar! Förhoppningsvis kommer det även finnas lite lammskinn till försäljning då. Så förutom skinnen kommer det finnas lite gås och anka och eventuellt någon rökt tupp. Vi får se om grisarna hunnit upp i vikt för då finns det också. Lite hönsägg och vaktelägg kommer också att finnas i kylen.


Eftersom det är Allhelgona den helgen kommer jag att ha gjort lite mysiga gravsmyckningar och så tjyvstartar vi men lite julkransar och härliga
inrednings detaljer.






Konstig känsla att se en  julkrans nu...
















Vi har även blivit med duvor. Sorten heter Loduvor och tanken är ju såklart att det ska bli mat vad det lider när dom kommer igång och dom får ungar.


Frysarna börjar fyllas med kaninkött och den sista tiden utan detta fantastiska kött har känts torftig. Det är i särklass det godaste bästa kött jag vet!!!!

Vi ska överta en stam av Svensk pälskanin i genbank och det ska bli jätte kul att se vad detta kommer att ge. Dom stackarna är väldigt utrotningshotade så det känns mycket bra att samtidigt göra en god gärning för bevarandet.

Angora ungarna har blivit klippta av Lena Möller från Stall Belekima. Angora ungar måste klippas första gången när dom är två månader och sedan var tredje månad. Angororna slutar nämligen att äta när dom producerat färdigt ullen och klipper man dom inte då så dör dom. En Angora är heller inget man har som keldjur därför att när du klappar dom så tovar ullen ihop och dom tovorna drar något fruktansvärt i skinnet.

Jag fick också prova att klippa, ganska stor skillnad från får och häst....svårt var det.

2 månaders flicka som Lena klipper.


Nu har det äntligen kommit lite regn så nu hoppas vi att gräset kommer igång igen.I dag ska alla kaninerna få  klorna klippta , och målningen av inredningen i Gårdsbutiken fortsätter.

Jag önskar alla en go och skön måndag :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar