måndag 22 september 2014

Hösten är på väg.

Ja nu har hösten verkligen landat. Inget mej emot för jag har alltid älskat hösten, ända sedan jag var liten faktiskt. Hästarna börjar sätta vinterpäls, kastanjen tappar blad och släpper sina kastanjer över trädgården och doften i luften känns mogen på något sätt.

Nu är det inte mycket papper kvar som ska godkännas av kommunen, så snart kan förhoppningsvis bygget vara igång.

En liten mini promenad resulterade i dessa...........

Min första blomkålssvamp!

Lite blandad kompott.


Vi har slaktat och sålt våra första 15 ankor till restaurang Gastro och det känns häftigt. Nästa laddning kommer att hamna i butiksfrysen och då finnas till försäljning härifrån.





Snart kommer ett nytt gäng avelsankor hit. En grupp med Orpington ankor från Oscar Hässelmo och en grupp Svenskblå anka från Lina Laurin. Det går redan nu att beställa gås till Mårten så passa på.

Vi har släppt ihop grisarna, det gick bra ända tills Labolina skulle ta ett av Ebbes äpplen...Han slog med huvudet och en av betarna slitsade upp läppen på henne så att det blödde alldeles förfärligt. Nu ser hon lite annorlunda ut och tycker inte att han är någon gullegris längre men vi hoppas att hon ska komma över det och tycka att han kan få bli far till barnen en gång till.

Önskar alla en go vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar