lördag 25 oktober 2014

En dröm blir verklighet!

Efter ett långt nötande och malande bland framsteg och bakslag har vi då äntligen fått ok för slakteriet. Det har varit en lång knutig väg men nu är det iallafall klart. Gårdsbutiken var det väl inga konstigheter med men rent formellt är allt grönt där också! Vi kommer att slakta kanin och fjäderfä, mala vår egen färs och stycka åt dom som så önskar.Vi kommer att ta emot djur till slakt för återtag. Tillverkning av inläggningar och marmelader har vi också fått ok på.



Vår stora präktiga bagge Jocke finns inte mer. Efter ett urinstopp som veterinären visserligen löste tillfälligt,  tog vi beslutet att ta bort honom. Han hade det inte bra och prognosen för att det skulle hända igen var mycket stor. Många tårar har jag fällt efter vår duktiga kille... I går kom kadaver tjänst och hämtade honom..usch :-(


Vi har varit och hämtat en ny liten kille som ska få tjänstgöra som bagge. En korsning Oxford Down, Finull och Dorset, Han är så välkommen :-)

Svårt att fotografera får i skumt ljus,dom får vampyr ögon...
Jag måste få lägga ett gott ord för Svenska Foder. Det blev lite tokigt i rekommendationerna i vad vi skulle ge vaktlarna att äta, vilket slutade med att dom inte lade några ägg alls. Det blev ett rejält bortfall ekonomiskt eftersom vi säljer alla äggen. Härom dagen ringde dom och talade om att vi får en hel pall foder åt dom som kompensation. All heder åt  Svenska Foder!!!

Vi tar nu emot beställningar för både gås och anka. Våra djur går fritt och betar. Ankorna rör sig fritt på hela gården och gässen i ordentliga gräshagar. Både ankor och gäss kan bada hur mycket dom vill.

I dag ska jag försöka fejja lite i Gårdsbutiken och så ska jag försöka räkna kaninungar. Tre honor nedkom igår och det var ett virrvarr med ungar i lådorna.

Önskar alla en go lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar