onsdag 31 december 2014

Sista dagen

Ja, så har ytterligare ett år gått. Julen firade vi i lugn och ro med familjen. Inget stress och jäkt.


 I backspegeln ser vi ett år med både roliga och mindre roliga saker. Vi har arbetat.för att få igenom tillståndet till slakteriet och kämpat med fåren som det har varit lite knöligt med av olika skäl. Vår vackra bagge fick vi ta bort och ersätta honom med Chester, en kille som har Oxford Down, Finull och Dorset i sig. Nu väntar vi bara på att tackorna ska brunsta, det blir alltså sena lamm till nästa år också. Vi har fått tillverkat vår första egna lammkorv från egna djur, den är helt underbar. inte nog med att den är god, utan den är fri från en massa läskiga tillsatser som inte gynnar oss ett dugg.

Chester
Vi har också kommit igång med Gårdsbutiken där det såklart ligger av den goda lammkorven, vaktelägg,hönsägg och tupp. Både färsk,fryst och rökt finns! Lite inrednings detaljer och mina olika mysiga arrangemang står ochs till buds.


Vi öppnar det 10/1 igen och då har vi laddat med luffarslöjdsalster.

Vi har haft lite "sammtidigt" öppet med Charlottes butik och det har varit väldigt uppskattat. Vi kommer att fortsätta med det även 2015.

I dagarna planerar jag också vilka andra evenemang jag ska ha och vilka marknader jag tänkt vara med på i år.

Vi har haft ett mycket trevligt möte med Rut på Skäret och ska ha träff med Lagmarks i Januari.
Restaurang Gastro kommer vi fortsätta att leverera till när dom öppnar i sina nya häftiga lokaler.

Ett möte som också var otroligt givande var det med Pierre från Skinkeriet. Vi kommer att använda oss av honom för förädling av vårat kött, allt ifrån får, anka och så småningom kanin.

Kaninköttbullar kommer ni kunna göra sedan eftersom vi ska mala egen färs.
Förutom planeringen av olika aktiviteter så sitter vi och kikar i frökataloger så vi kan fylla Gårdsbutiken i sommar med färska giftfria produkter.

Med dessa ord vill vi önska er en härlig kväll och ett riktigt fantastiskt 2015!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar