måndag 6 april 2015

Snart mycket snart...

Ja snart, alldeles snart är vi färdiga med slakteriet, det är att jobba dygnet runt som gäller just nu. Lagmarks är bokade på dom första 10-12 kaninerna och sedan kommer vi att ha till försäljning i butiken samt att Skinkeriet kommer fortsätta  att göra massor med smaskiga charkprodukter till oss även av kanin.

Länsstyrelsen har varit här och vi har fått visa att vi klarar av slakt och fått diskuterat om våra tankar rörande djurhållningen omkring slakthanteringen. Vi fick stor tumme upp och dom tyckte att det lät riktigt bra med hela konceptet.

Björk med sina fina ungar

Det kan tänkas att vi har lite fler "moment" med alla våra djur och att dom bor många gånger större än vad som "behövs", men så vill vi ha det och vi tar gärna det merjobbet som då tillkommer.

För oss, när allt kommer omkring, står djuret i fokus...trots att det eventuellt är till slakt!


Strax innan påsk levererade Skinkeriet två olika ( gjort av Linderödsgris), helt fantastiska pastejer,sylta och mer ölkorv, attans så goda dom är!

I slutet på månaden ska vi försöka och göra ett besök hos en uppfödare som kanske skulle kunna förse oss med lite kaniner om vårat eget tar slut. Vi kommer att ställa höga krav på eventuella uppfödare som vi samarbetar med i form av större burar än vad lagen kräver och för slaktdjuren möjlighet att kunna skutta,hoppa och använda kroppen som kaniner ska. I dag samarbetar vi med Smedsgård och Stall Bellekima som båda har sina kaniner, och övriga djur enligt vår filosofi.

Så är det det här med fåren.. Baggen lämnade aldrig någon kritfärg efter sig (som han har i en sele under magen) Denna används för att man ska veta på ett ungefär när lammen ska komma, vi bytte färg som man ska men inte heller då fick någon av tackorna någon markering. Vi provade även en annan bagge men inte heller där blev det något.  Suck!!!

Hur detta sedan gått till förstår ingen, ALLA tackorna är dräktiga så nu börjar en oändlig vaka eftersom vi nu inte har en susning om när det ska ske. Vi ju haft lamningar under en del år så helt ute och cyklar är vi ju inte.  Kamerorna är på plats, så nu är det bara att vänta o se.

Vi har blivit kontaktade av ett företag i Göteborg,  , och förra veckan åkte 120 ankägg med Akkafrakt för vidare utlämning till ett par restauranger där.
Lokalt Göteborg

Dessa underbara kort ritade av Lena Scott finns nu till salu i Gårdsbutiken! Många fler motiv finns.


Väder rapporten lovar höga temperaturer till denna veckan, hoppas hoppas på det! I går gick jag och kikade på våra tryffelträd och  jag tror minsann att det är dags att göra en prov grävning så fort värmen är här...Gud så spännande :-)

Nu önskar jag alla en fortsatt skön Annandag Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar