måndag 16 mars 2015

Vårkänslor.

Jodå ett riktigt bra kläck!! 85 st, en som dog efter 3 dygn, det är riktigt livskraftiga individer det. Kycklingarna har blivit så stora att dom har fått flytta ut i stallet, med värmelampor såklart och dom har nästan fått fjädrar allihop.
I morgon kör vi ett gäng tuppar till rökning igen men hälften är redan bokade så där får man allt passa på (en tar jag undan till oss själva och Påskbuffén). Vi har stoppat in ankägg i kläckarna med bra befruktning och när dom har kläckts väntar gås äggen.

Endast ett dygn gamla dunbollar

Kultingarna har fått egen matsal,annars får inte mamma vara ifred med sin mat..En gylta kommer vi att sälja till liv roligt att kunna bevara Labolinas gener detta året också. Slakteriet har fått tak,väggar och alla nödvändigheter som behövs för att det, när golvet är gjutet, ska kunnas kaklas direkt. Kylar,frysar, en del bord och bänkar har vi redan . Plockmaskin, vaccumpackare och lite annat smått o gott är beställt...

Knubbisar i matsalen.

Gårdsbutiken har redan hunnit få alldeles egna stammisar och det betyder jätte mycket för oss och varje vecka tittar det in nya ansikten, så roligt! Det är väldigt skönt nu när vi uppgraderat oss och fått kortläsare...hur klarade man sig tidigare ?

Pierre från Skinkeriet fortsätter att förse oss med charkuterier i världsklass! Den första Linderödssalamin tog slut i ett nafs. Pierre har varit här och lämnat lammkorv och ölkorv gjort på lamm. Vi som tyckte att den förra lammkorven var bra blev helt överraskade att den kunde bli så mycket bättre!!Han har även rökt grishjärtan åt oss, en riktig delikatess som det är svårt att hålla fingrarna i från, det äts antingen som tapas eller som smörgåspålägg i tunna skivor, jag lovar det är otroligt gott!

Linderödssalami

Vi har hunnit hämta lite fina kaniner:  Elvira som är en angorakanin kommer från  Stall Belekima och fyra flickor med olika procent Belgisk jätte,Rex och New Zeeland Red som kommer från Lilla Tockarpsgården. Den 27/3 hämtar vi hem ytterligare tre renrasiga Belgiska jättar .

Elvira
Hästarna fäller, det är riktiga vårkänslor det och det ploppar upp nässlor lite här o var, det blir absolut nässelsoppa och vaktelägg till påsk. Nu börjar arbetet med sådd och trädgård att pocka på. Längtar efter blommor,grönsaker, frukt och bär!

Önskar alla en go fortsättning på veckan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar