lördag 6 augusti 2011

Hantverksdag i Ängelholm.

Oj vilket jätte hopp det blev mellan inläggen...massor med roliga saker har fulltecknat agendan, bl.a min "ridelev" Johanna som skulle ridtämjas inför ridresan till Skottland. En go unge (snart 18) som bestämmer sig för att göra en ridresa ...utan att kunna rida:))) Tufft!! Med vansinigt stolt hand lämnar jag över henne till skottarna, nu kan hon nämligen rida! I torsdags hade vi 1 timmas examen på Kullaberg, med gofika efteråt.
Man ser inte riktigt, men vi står på en plats med hääärlig utsikt. Det ska bli så spännande och se hur mycket hennes proppfulla hjärna kan ta in efter all riddrillning här hemma. För mej är det extra roligt eftersom stället hon är på jobbar på, arbetar oavkortat efter Monty Roberts lära. Denna fantastiska man som alla som håller på med hästar, oavsett disciplin borde lyssna på!

Idag har vi varit i Ängelholm på hantverksdagen. Trevliga människor med äkta intresse för hantverk, super roligt. Dagen avslutades med en tur till ett par som handlade för "tungt". Dom bodde alldeles intill och det var ju ingetr större bekymmer för oss att svänga innom med deras grejor.
Nytt datum är satt för det nya evenemanget Kreativt i Kullabygden! Datumen blir den 10-11,  september kl 10-17, i samband med Skördefesten  i Kullabygden. Lika stor kvalitet på utställarna som förra gången och givetvis roliga aktiviteter för barnen. Vi kommer att berätta om utställarna en och en på Facebook och lägga ut alla på KiK:s hemsida. Hoppas vi ses då :)

Och nu...vår lilla goding som ska flytta hem till oss alldeles snart Får jag presentera Lunabjärets Loch Ness.


Om cirka 2 veckor kommer lilla "Nessie" att byta flock. Hennes nya "pack" blir på adressen i Täppeshusen:)), nu när det är så nära känns det helt overkligt roligt:)))). "Nessie" ska få bli både arbetskamrat och vakthund...alltså blir det träning på seriös nivå, det ska bli jätte jätte roligt att få se lilla valpen utvecklas och bli stor.

Här på gården jobbar vi på med allt som hör ett "självhushåll" till och vår första skörd med röd och vitbetor är inlagda, 4,5 kg!!! och det var bara en liten del av allt vi har. I veckan blir det mer inläggning och jag ska också ta hand om mangolden. Den ska förvällas och frysas. Gott att ta fram och göra paj på till vintern.

Nu ska vi äta kräftor, MUMS!!!

Ha en härlig lördag kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar