torsdag 11 augusti 2011

Nässelsoppa.

I dag har jag varit hos en god vän och ätit världens godaste nässelsoppa. Tillsammans med hackat ägg, turkisk yougurt och ny bakat bröd (direkt ur ugnen när jag kom) var detta en av dom godaste måltiderna på mycket länge:) Tack snälla Eva  ( färgsprakande konstnär och kreatör) för pysslet med en sliten "trädgårdsarbetare".Tänk vad denna växt både är älskad och hatad. Vi älskar den ! Den torkas och går i bröden och nu mer ( efter den goda soppan) ska den också förvällas och frysas. Vi plockar även en hel del nässlor som vi sedan hänger i buntar på höloftet, fåren och hönsen älskar att få det som grönfoder till vintern.
I går hade vi betongkurs och det skapades bl.a nya konstverk som ska få fungera som lampa, verkligen en annorlunda ideé som satte fart på dom kreativa tankarna.

Det blev såklart rabarberblad, model "giganteus"också...tänk att ha sådan size på bladen nu..!





Bordsskivor, ansikten, små bord och en del annat vackert som kommer bli fint i trädgårdarna:)
Tänk, man tröttnar aldrig på detta fantastiska material !    


Betongbänk och bord i sin rätta miljö.













Min duktiga ridelev Johanna har slagit alla med storstilad häpnad. Ingen kan riktigt tro att hon bara ridit 3 1/2 vecka. Hon hamnade inte i nybörjar gruppen utan rider tillsammans med dom som ridit i flera år. Hejja dej Johanna!!

I morgon ska jag på KiK frukostmöte och direkt efter frukost och information  blir det föreläsning om sociala medier. Ett av mina favorit ämnen! Föreläsaren heter Eva Jansén och kommer från Oglio Utveckling

Idag har det regnat till och från hela dagen och det har varit ovanligt tyst ute på fälten som annars fyllts av ljudet av tröskor från morgon till kväll.



Katterna har varit överfrustrerade för dom har fått vara inne medan grannen kört fram och tillbaka ute på fältet med sin jätte maskin...katterna älskar nämligen att leka i säden så för mattes nervers skull blir det bäst för oss alla att kissarna får vara inne så länge..
Imorgon ska jag försöka "tigga" till mej en stund med valpen...stackars människor..en fredag kväll till med mej på golvet...


Mätt och färdig busad Nessi.

Nu ska baggen få lite sårtvätt (det börjar se riktigt fint ut efter avhorningen) och hönsens ben ska få en vaselinomgång, sedan är det nog kväll..
... förresten håll nu alla tummar så att det blir en hel hjord med kycklingar på lördag:))) Dom har till och med fått, inte bara nytt hönshus utan ett alldeles eget kycklingrum som fått namnet Beberian.

Ha en fin kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar