tisdag 20 september 2011

Efter regn kommer blåst och regn och.......

Nu kommer det äntligen en uppföljning av evenemanget här på gården! En fantastisk helg, med gott om besökare det var lite mindre folk på söndagen och vi tror att anledningen är att morgonvädret satte "stämpel" på resten av dagen. Det kom ett rungandes oväder och blixten slog ner bredvid flaggstången en av gångerna. Det blixtrade och small så att t.o.m jag tyckte att det var obehagligt, jag som normalt aldrig är berörd av åska. Jätte många fina utställare hade vi, som jag väljer att radda upp här så att ni själva kan gå i och titta på deras hemsidor.










.......... och sist men inte minst jag och mitt Skapargjädje som tillsammans med Eva Rehn fick möjlighet att smyg presentera vårat nya företag In Haven. Det ligger fortfarande i sin linda men vi arbetar intensivt för att få färdigt allt till sommaren. Med den responsen vi fick, genom nya bokningar, förfrågningar om öppettider, super bra försäljning av både kransar, inredningsdetaljer och växter.... å så klart många frågor till Evas och hennes massiva kunskaper om trädgård och odling , känner vi att det är så rätt det vi gör. Mycket är fortfarande lite hemligt så det är detta ni får hålla till godo med så länge. Evenemangs helgen fick en fin fin artikel i HD som ni kan läsa här nedan.

Kreativt i hästspiltorna
Inredning, konst och design fyllde Pia Ohnells vitkalkade och halmströdda hästspiltor under helgens evenemang "Kreativt i Kullabygden".

Bildmaterial



Sofie Törnström och Astrid, fem månader. beundrar Johanna Rehns tavlor.HD/NST Tobias Andersson



Charlotte Sonesson säljer renoverade möbler, specialbeställda träskor och mycket annat.HD/NST Tobias Andersson



Tvålar är en del av Pia Janssons naturliga utbud.HD/NST Tobias Andersson
Visa alla 4 bilder.


HÖGANÄS. På gården vid Täppehusen samlades elva små företagare och visade upp sina produkter och tjänster.
– Kreativt i Kullabygden är ett nätverk för alla kreativa småföretagare i Kullabygden, berättar initiativtagaren Ulrika Lundby, som själv driver firman Simsalabim, där gamla nötta saker och möbler får nytt och modernt liv.
Det är andra gången som Kreativitet i Kullabygden samlar sig till ett gemensamt öppet hus för allmänheten. Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang som hjälper de kreativa företagarna att synas och nå ut till nya kunder.
Camillas catering i Ingelsträde, Charlottes butik vid Ryssamöllan och keramikern lena Alfram i Höganäs är några andra av de lokala deltagarna i nätverket. Konstnären och bokillustratören Johanna Rehn avvek dock från det lokala temat med Malmö som hemort.
En som har kommit en bra bit på väg är Pia Jansson som i sin firma Trädgårdsapoteket tillverkar tvål, oljor och annat av råvaror från naturen. Hon levererar redan sina produkter till ett antal återförsäljare.
Välmående är ett tema som också Pia Ohnell och hennes kollega Eva Rehn satsar på. Pia driver firman Skaparglädje på familjens gård och tillsammans med veterinären Eva Rehn kommer verksamheten att expandera under nytt namn.
– Vi erbjuder kurser i betonggjutning, luffarslöjd och mycket annat. Nu ska vi utveckla trädgårdsdelen till en liten plantskola och annat som får oss och våra kunder att må bra. Vi har redan fått jättebra respons berättar Pia Ohnell.

 Lite bilder.....fler kommer senare:)

Ateljen full med vackra saker...inklusive fantastiska kantareller.

Inbjudande entre´med doft av rosmarin kransar.


Olika kryddor trängs med Mårbacka och härliga krukor.
Ha en härlig dag!




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar