söndag 29 april 2012

Nya granar.

Nu har vi börjat med arbetshelger tillsammans med Goagård, läste om arbetshelger på Alternativ.nu och om hur tidseffektivt det var. Någon hade räknat ut hur mycket man vann på att gå ihop två eller flera gårdar och jobba sig igenom "tunga" projekt, trotts att arbetet hemma stod still när man var bortgårds så tjänade man massor med tid....och så är det mycket roligare också...Vi har varit hos dom och dom har varit här...mycket passande eftersom Magnus var nyopererad när det var hos oss vi skulle vara och den hjälpen kom som en skänk från ovan!!









Betonggjutningen går i överväxel och det gjuts alla möjliga alster till både nytta och prydnad.



Den 17 maj fortsätter min utbildning till blomsterkreatör, massor med läxa har jag fått så det är bara att läsa tills ögonen blöder.....men gud vad det ska bli roligt att få fortsätta!

En del av timmarna kommer vi att lägga hemma hos Grethe, hennes trädgård och naturen runtikring husknuten är så inspirerande.

I går (lördag) var jag på invigningen av Furutorp trädgårds första Trädgårdsfrukost, ett mycket trevligt initiativ som går ut på :  föreläsningar i olika former som rör växtlighet o trädgård, god frukost och att få möjlighet att träffa en massa goa människor som vill prata trädgård.














I går berättade Fredrik om Elegance och Canadarosor. Mycket matnyttigt och nya ideér fick vi med oss, bra föreläsning!


I dag går arbetet ut på att ta fram nya kurser som ska presenteras vid ett möte på torsdag, hoppas på ett framtida samarbete....:)) Men först måste det skolas om grönsaker....håller på med att försöka spara moment ( men ändå behålla så tidig skörd som möjligt) i sådd och skolning, tiden får utvisa...

Ha en fin söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar