tisdag 24 juli 2012

Grönsaker..

Det blir inte mycket tid för bloggande nu..Odlingen,djuren och kurserna delar på de vakna tiden. Ändå har vi hunnit med några kort utflykter och träffat nya härliga människor. Härom helgen var vi i  Båstad och besökte Fåretsdag.


Här visas det vallning...men en liten ynklig visselpipa fick hon sin hund att göra dom mest finstilta manöver man kan tänka sig
 Mycket matnyttigt fick vi reda på där..Ny bagge är på ingång till hösten, spännande:-) Hönsen växer så det knakar och nya ägg ligger i kläckaren, vansinigt roligt det där med kycklingar.


Hönor och tuppar trängs i knät för att få smaka av trädgårdens ärtor

En vacker Faverolldam på vift..



Nu ska vi ju inte ha hönsfarm på något sätt men procenten tuppar per kull är hög så det är bara och kläcka på..och vi har  värdens bästa hönsmamma som gör det åt oss..Kalkoner är inplanerat till våren och om vi tycker att det blir "lönsamt" även en eller två  grisar. Vi är så sugna på en men det får vi skjuta på framtiden det är inte bara och köpa , dessutom en Fjällnära, som vi kunde tänkt oss ger inte mjölk så länge på året att det är någon ide eftersom vi gärna vill slippa gå och handla i affären..vi får se....det finns ju andra raser ;-)
Förra helgen var vi och besökte Annett Nilsson och hennes prisbelönta köksträdgård, oj vad det var inspirerande!!





Jag har en tid gått och lurat på det här med en "ätlig" trädgård och nu har jag bestämt mej att så får det bli :-) Längtar till vinterns fröbeställningar och planering inför vårens nya look.Nu börjar vi verkligen känna av att vi är i självförsörjnings svängen..  mycket är bara att gå ut och plocka eller öppna frysen och ta av.











Förutom grönsaker i kombo med blommor är dagliljor en passion.
Här är länken till Annets hemsida, passa på att besöka hennes trädgård för hon har öppet några söndagar till!

Tomater är en av dom grönsaker vi fortfarande köper en hel del av, men det blir det ändring på till nästa år när båghuset står uppe,gurka och chilli likaså. Lite blomster odling till kurserna kommer det också att bli när jag kan erbjuda buketter och arrangemang på menyn.

Och så måste jag avsluta med bilder från tjejkvällen hos söta Marie. Vi blev skjutsade till en fantastisk plats med denna utsikten och fick champange och gooooda tilltugg. Sedan åkte vi tillbaka och där väntade en middag och dessert som gick i färgstarka tecken , och herre min je vad gott allt var!!!






 Ha en go vecka i värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar