tisdag 2 juli 2013

Vatten till jorden.

Söndagen efter midsommar stod Skaparglädje som vanligt uppe på Hästensdag, jag delade tältet med Lena från Belekimaprodukter (som också har en FB sida såklart). Som vanligt en massa goa glada människor som trotsade allt väder..ja för väder var det..det kom en hel massa regn.Det har regnat ganska mycket en tid nu och jag tycker väl att det kan räcka nu..
Tur att vi har en sådan fin verkstad att vara i när vi gjuter, det hade inte varit kul för varken betongen eller oss att stå i hällregn och gjuta.

På Jollen i Viken finns såklart betong till försäljning , det verkar vara mycket uppskattat och en hel del spontanbesökare dyker upp.

Till midsommar band jag kransar till Clara och Viktor, mamma fick vara snabb att fota för det var inte alla som gillade idén med krans.......



Någon lördag här framöver kommer vi att stå på torget i Höganäs, eventuellt mer än en gång, vi får se hur framtiden artar sig :-) 

7 st ursöta Rouenällingar har flyttat in, 10 Pekingällingar och en trio Orpingtonankor är beställda.


Rouenällingar


Den sista kullen kycklingar sitter i bebisboxen och mittenkullen har fått börja bekanta sig med dom stora.
Nu har vi nästan 80 hönor och tuppar, en hel del ska slaktas men många ska vara kvar.Bagglammen är avskilda och går med rymmaren Jocke som vi lite hastigt fick ta hem från betet...den lymmeln.

Alla fåren är klippta och några av kaninerna att få sin 2:a kull ungar.Gässen växer så det knakar, och jag är helt förälskad i dessa stora intelligenta djur.Varje morgon vallar jag ut dom o varje kväll in, en fantastisk känsla när dom stampar på framför med sina plattfötter...Det kommer att bli många gäss framöver :-)

Avelsgruppen består av Atlas, Athena, Aurora och Afrodite, kanske lite fjantigt men jag blir allt lite "starstruck" av dessa värdiga djur och då fick det bli pampiga namn.....





Gullegrisarna kastar sig numera på rygg båda två och vill ha kärlek, man kan sitta med nasse i knät hur länge som helst, dom får aldrig nog :-)



Önskar alla en härlig dag!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar