fredag 20 februari 2015

Påfyllt i Gårdsbutiken!

Så här står det i ett av våra utskick.

Det vi har att erbjuda just nu är:
Ägg (i olika färger), vaktelägg, kallrökt lammkorv och rökt tupp. 
Det finns färsk grillkorv och choritzo samt pancetta, också från våra grisar.

I frysen finns det styckdetaljer från våra Linderödsgrisar som ger ett mörkare med en mer utvecklad smak än vanliga grisar. Det finns ungtupp som smakar sagolikt gott att bara grilla eller att ha i gryta.Nu har vår egen Linderödsalami som har smak i världsklass landat i kylen!Det är så häftigt!! Våra egna produkter från djur som är födda och uppvuxna här. Produkter som vi med stolthet kan presentera från både vad gäller ett oerhört skickligt mathantverk och hur alla djur är hanterade av oss från födsel till vuxna djur. 

När man läser om experimentet som ska utföras på suggor med kultingar blir jag gråtfärdig!!! Att fixera djur för att öka vinster är för mej helt orimligt. Snälla snälla ni! Om alla började köpa Svenskt så skulle sådana här idiotiska påfund troligtvis aldrig komma på tal.

Hjälp våra svenska bönder och automatiskt då samtidigt våra svenska djur!

Arbetet tuffar på med slakteriet och kaninkolonin blir steg för steg färdigt. Det blir en väldigt bra lösning för djuren, dom kommer kunna bo ute året runt med hus som har två rum så dom kan välja efter kyla/värme. Alla kaniner kommer också att få var sin egen liten trädgård och möjlighet att kunna "snacka" med sina kompisar om dom vill.  Vi siktar på 30 honor till att börja med så får vi se vart det bär.


Halv färdigt...
Någon vinter fick vi aldrig och leran är påtagligt besvärlig, vi öser in halm i grisarnas hagar så dom kan gå torrt bitvis i alla fall. Kultingarna växer så det knakar och dom har blivit lika glada i maten som sin mor. 

Vi får allt fler och fler kunder till butiken och alla är otroligt possitiva och glada för vår ide´.

Önskar alla en skön och go helg, kanske ses vi i Gårdsbutiken i morgon!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar