lördag 16 april 2011

Tillökning!!!

Ja man får det man önskar, det står alldeles klart. Efter att ha åat och ojjat mej när andra fått lamm på lamm stod hon plötsligt bara där en kväll!! Lilla Virvla.



 Olivia som mamman heter hade inte visat några tecken på dräktighet, hon har skuttat och dansat runt som vanligt..men dräktig var hon alldeles uppenbart och jag är hellycklig. Inte bara fick hon ett lamm utan det blev dessutom en liten lammflicka :) Nu ville inte Olivia att hon skulle få dia, så det var bara och ge sig iväg efter lammnäring ochnappflaska. På en timme förändrades lugnet i Täppeshusen till att lära sej ge flaska, mjölka ur tackan och läsa på om tillbehör man kan ha nytta av om utifall något händer. Dom 2 första dygnen var det varannan timmes mata, nu är det "bara" var tredje timme...Virvla äter som en häst så gnistan är det inget fel på :)) ..fortsättning följer..I går var jag och träffade Mari Lock som går en trädgårdsmästare utbildning på Norrvikensträdgårdar.Tillsammans med Ulrika (Simsalabim) ska jag sponsra Maries bidrag till tävlingen hon deltar i via sin utbildning.Tävlingen kommer att äga rum på Norrvikens trädgårdar och ska vara klart till Trädgårdsrundan den 3-5 maj. Det ska bli jätte roligt att få ge sig ut i växternas värld och få integrera Skapargädjes saker tillsammans med Simsalabims i Maries trädgård.
Ute i odlingen jobbar vi på och det är satt 50 st jordärtskockor och jag tror att det ska få bli 50 till, det är så roligt att kunna ge bort av jordens guld också.

Det kom en regnskur och då passade det bra att uppdatera bloggen. Alla 17 äppelträden tycks må alldeles lysande och jag går och fantiserar om hur det ska se ut när hela "väggen" kommer att stå i blom, underbart!!

Sparrisen har grott och visar sina små tunna strån. Det blir planering för deras plats i dag också.





Skaparglädje kommer att hålla öppet under konstrundan. Det blir givetvis betong försäljning , men lite andra mysiga arrangemang kommer också att finnas.
Öppet tiderna kommer att vara mellan  fre-månd ,10.00- 18.00 .
Alla är hjärtligt välkomna!

Nu ska jag först greppa mjölkflaskan sedan blir det odlingsarbete.

Ha en härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar