fredag 26 november 2010

Snö!

Nu har snön kommit till Skåne,det är så vackert men kanske inte alltid så praktiskt. Hästarna behöver snösulor och broddar och hov slagaren kommer inte förrän nästa vecka...det blir vila för pållarna,och matte. Jul kurserna håller på för fullt och det riktigt vibrerar av jul i ateljén. Vet inte hur många advents arrangemang vi redan har gjort. På söndag är det första advent och Skaparglädje kommer att finnas utanför Frisyrmakarna i Höganäs. Det blir krans försäljning och maffiga adventsarrangemang. Nästa söndag är det dags för Öppethus med julmarknad och det ska bli spännande att få visa vad vi gör på våra kurser.
Lilla Frida kommer att ta barnen på ridtur och älskar en massa gos. Har du inte hunnit fixa ljusstake till advent eller handla en krans till dörren går det att göra här.Ta med hela familjen för en skön dag på landet!
Vi har haft Edvard här, som har plöjt på baksidan så nu är det äntligen förberett för ängen/stäppen och hela odlingen.I januari och februari blir det harvning sen är det bara och vänta in bättre väder.Det kliar i fingrarna att få sätta i gång med det stora Trädgårdsprojektet!!Att få gå ut och titta på det man odlar och veta att det inte finns en massa gift i det som man senare ska äta är en enorm tillfredsställelse.Jag ska försöka bli jätte duktig på att odla med gamla tekniker och vara rädd om jorden..så som man gjorde förr.
Taget genom fönstret..
Nu ska jag gå och binda lite kransar sedan kommer nästa "jul sugna" gäng kl 15.00.Ska rota fram någon gammal julskiva,det stämmer så bra med hela vinterlandskapet utanför.I morgon ska jag själv  på kranskurs,man måste ju få lite inspiration också.Jag ska till Anna Leibel,hon var här i somras och gjöt betong och då passade vi på att prata jul....Hon är kanon duktig på sitt yrke och gör jätte fina arrangemang och kransar!Det ska bli en toppen dag!...nu åter till arbetet...

                                                                Ha en härlig dag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar