lördag 24 december 2011

Dan före doppareda´n!






Alfrescon...som en gräddpuff..








Green dragon.














Då är det lillejulafton. Måste bara inleda med att visa två av mina många amaryllisar....Älskar:)))))
I dag har vi stökat med dom sista förberedelserna före julafton och det känns som vi grejade allt ... och hade vi inte gjort det är jag helt säker på att det blir en fin jul i alla fall! I dag ska fårbogen prepareras och vår "sillsallad" blandas i hop. Det är ingen traditionell sillsallad eftersom den härstammar från Lettland, där min mamma kommer från. 
Vi gör alltid piroger till jul ,en vetedeg med kardemumma och mindre socker.

Fyllningen består av varmrökt finhackad sida och lök.

Godiset, pepparkakor,piroger är färdiga och sillen inlagd. I år fick vi tips av en kund som jobbar på Kakboden att dom har surdegsvört, såklart beställde vi det ( en kavring slank med också) och dom hämtas i dag. Fårskinnen skickas till beredning, leverans med julklappar till leverantörer och granpyntning står på dagens checklista.I morgon tar vi det bara lungt med alla djuren och familjen.Morgonrocken kommer att få sitta på läääänge och inte ett enda måste:)) kommer att finnas. Juldagen går i samma tema och likaså annandagjul...På annanda´n äter vi alltid kalkon som ett avbrott från all julmat och så blir det även i år.
Fåren går ute halvdagar nu för det är så superblött och dom kan få röta i sina klövar om dom inte får torka upp ordentligt...
Luxus och Frida hämtades hem igår efter en vecka på behandling hos Lottie på Stall Charlottenlind ,men ska tillbaka efter nyår för fortsatt behandling. Bilderna har Lottie tagit...


 Luxus

Frida

I Haven fortsätter direkt efter julen med framtidsarbetet, så spännande!!!


Vi vill tacka alla kunder, nya och gamla för ett fantastiskt år!!!
Utan er vore vi inget....



Vi hoppas verkligen att alla får en riktigt skön och go´ jul!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar