måndag 12 december 2011

Ljus nr 3 är tänt!

Tänk att det redan passerat 3dje advent.Inte många dagar kvar till julafton och inte många julkurser kvar heller. Intresset för kurserna blir bara större och större. Något som har märkts tydligt för november och december i år är att det inte bara är att skapa och lära sig om är viktigt, utan faktiskt också att man uppfattar att 4 timmars kreérande ger ett stort välbefinnande, alltså att man mår väldigt bra om man ger sig själv en stund i en kanske för många ganska stressig tid.
Då känner vi att vi lyckats! Vårat signum är att må bra och att kunna få göra det med relativt små medel.Vi har haft kurser för äldre, yngre, luffarslöjdat och varit på skolan i Brunnby och pysslat med 23 st barn. Mammor och barn har varit här, företag och arbetskamrater.

Härligt bordsarrangemang av Grethe.
En helt fantastisk period har det varit med härliga kunder och spännande möten. Redan har vi bokat julkurser  för nästa jul!
Vi har haft möjligheten att själva fått gå kurs för Grethe Kheler och bestämt att i februari börjar vår utbildning.Vi kommer att börja med buketter, praktiskt och dess historia. Jag kan erkänna att jag skulle önska att vi började redan i dag:)))) Rusig!!

Hörde på en intressant diskussion på tv i morse om just julen, med risk för att låta lite tråkigt präktig, tycker jag att det är viktigt att ta upp detta...Det var en psykolog och en representant från BRIS som kunde berätta att vi i har alldeles för höga förväntningar på julen, ekonomin är stressad och vi dricker för mycket alkohol i en som vi säger "familjehögtid",berusad blir man väl för sig själv, inte för familjen?. Det man kunde konstatera var det som t.ex , barn mådde bäst av var när vuxna själva mådde bra och inte försökte "skapa" en jul för barnen, utan att man även sänkte nivån för sig själv ett snäpp! Hm, hur många springer inte benen av sig för allt och alla och framförallt för våra barn....Resultatet är en överhettad ganska otrevlig hjärna som till slut "behöver" ett eller ett par extra glas. Alltså... ta det lungt med alkoholen och försök tänk, att bara för att du inte fick tag på eller han göra den där sillen som Farbror Kalle ville ha eller hade råd att köpa senaste elektronikprylen till tonåringen, så är du alltid den samma ( den samma  även den 28;)) och den 24 är en alldeles helt vanlig dag ,som erbjuder att vi ska kunna slänga upp fötterna på bordet en stund (om vi vill) och att få träffas utan stress.....Så gör i alla fall vi.:)))))

Jag hoppas att det inte blir alltför blåsigt i morgon eftersom det ska köras först till hovslagaren med Luxus och sedan ska han och Frida köras till Stall Charlottenlind på rehabilitering...Frida är med som sällskap och får en spa vistelse.Nu ska jag binda lite kransar till ett par beställningar , sedan blir det bara utomhus för hela slanten:)))

Ha en finfin 12 december:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar